Konfirmationsläger 2009

Nu tänkte jag skriva om konfirmationslägret jag var på! :)

Fredag: 24 April
16.45 gick bussen från vår kyrka som skulle köra oss till Kastlösa på Öland! Jag satt själv i ett säte och lyssnade på Ebba Grön och Imperiet! Jag hade jättetråkigt och undrade för mig själv. "Kommer lägret bli lika tråkigt som bussresan dit?"  När vi väl kom fram träffade vi dem som hade åkt med den andra bussen och stämmningen blev genast bättre! :) Någonting jag också undrade var om jag skulle få sova med mina kompisar!? När vi kom dit så ställde vi vår packning inne i församlingshemmet och vi skulle äta! :) När vi kom in på restaurangen luktade det gott och det var kassler och potatis! Efter måltiden var alla mätta och glada! :D Vi blev indelade i rum och jag fick bo med mina kompisar Sofia, Cajsa, Matilda och Erika! Vi blev jätteglada och det var ett jättetrevligt rum vi skulle bo i! (Med egen toalett) ;D Nästan hela kvällen var vi i församlingshemmet och lekte lekar, vi sjöng sånger och hade det mysigt! ;) Runt 10-tiden började mörkret komma och vi fick kvällsmat! Macka och saft, jag tog även en kopp kaffe för att jag skulle kunna hålla mig vaken och det gjorde jag! ;) Kvällen började bli riktigt trevlig och kvart i tolv skulle vi ha en nattgudtjänst, sen var det fri lek! Alla var jättetrötta men ändå var alla hysteriska! När jag ville sova, skulle alla ut och leka rövare och det var ljud överallt! ;P Det var jättejobbigt när man försökte sova och helt plötsligt smälldes en dörr igen och man var klarvaken! ;O Jag somnade vid 02.45 och var helt slut! Men en trevlig dag! :)

Lördag: 25 April
Någon kom och väckte oss med en trumpet klockan 08.00 och jag var helt förstörd! ^^ Frukosten var 08.30 och jag drack kaffe för att piggna till!! Vi hade späckat schema och vi blev indelade i de grupper vi ska konfirmeras i. Vi började bestämma vad vi skulle göra på vår konfirmation och jag tror det kommer att bli roligt! :) Efter morgongudstjänsten målade vi masker! Jag gjorde min blommig och jag hörde viskandet om "Varför gör hon en mask med blommor på?" Jag ville ha blommor på min mask och jag blev mycket nöjd med den!! Vi hade mycket fri tid och lunchen såg inte särskillt god ut, så för min del blev det en mycket nyttig lunch: Sallad! :D Dagen flöt på med tävlingar och lekar! Vi hade jättekul och det kändes som att jag ville vara kvar en vecka till! :) När klockan var ca 21.00 skulle vi helt plötsligt ut och gå, ingen visste vart vi var på väg.. Vi gick och gick, och det var alltid samma stenmur som fanns längs vägen! När vi väl kom fram var det en brasa som lyste och vi grillade korv! :) Mysigt! Senare när vi fick gå igen stack alla och jag gick helt ensam i det svarta mörkret. Stjärnorna hade börjat lysa och himlen var väldigt vacker! När jag kom tillbaka fick vi göra vad vi ville och man fick titta på film. Filmen var ganska lustig och vi lämnade lokalen efter ett tag! Jag och Erika ville vara på rummet i fall alla skulle vara uppe och springa. Vilket ingen gjorde! Det var helt knäpptyst överallt och vi började undra var alla tagit vägen! Vi visste att några var i en annan stuga och spelade spel, men resten? Till slut insåg vi att alla sov! Klockan var inte mer en 01.00 och alla sov!! :O Vi somnade vid 03.00 efter en lång dag! :)

Söndag: 26 April
Idag kom samma person och väckte oss med trumpet och det kändes ganska surt! Jag ville sova! När jag gjort mig i ordning på vår toalett så började jag packa ihop mina saker så att man slapp att göra det efter frukosten. Tack vare att vi packade ner våra saker så behövde vi bara dammsuga och tvätta toaletten, vilket gick väldigt fort. Sedan var vi klara! Vi gick runt och fotade lite i området och det blev många bilder! :) När vi inte hade något att göra så låg vi i gräset och solade! Jätteskönt.. Vi satt och pratade med några från min förra klass. Josefine, Ewelina och Lina! ;) Vi hade det mycket trevligt! Bussen gick vid 14.00 och det var jätteskönt att komma hem! ;)

Tack för en minnesvärd helg!! ;) <33  (Lägger upp bilder i ett enskilt inlägg! :)

Snart dags för konfimation



Nu börjar det närma sig konfirmationen! :) Jag har valt att inte ha en vit klänning utan (den ovan) en blommönstrad och färgglad sommarklänning! Alla tjejer brukar ha vita klänningar, men jag tycker man ska våga lite mer! Vem har sagt att man måste ha en vit klänning när man konfirmeras? Jag har inte hört något om det! Man ska inte bli tvingad till att ha en vit klänning! :O Min klänning är i alla fall köpt på Gina Tricot för 249 kr. Våga ha en mönstrad klänning! :D :D

Stress...

Nu är det minst en vecka sedan jag skrev men jag har verkligen inte haft tid! Vi har två prov imorgon och i helgen var jag på konfirmationsläger! :D Jag kommer skriva om lägret men det gör jag snart, när jag har mer tid! :) Idag är det en mycket sorgsen dag! För det är 5 månader sedan min älskade lilla kanin dog! Jag saknar honom oerhört mycket och jag hade gjort vad som helst för att få tillbaka honom! (A) Jag måste verkligen plugga så det kommer ett långt inlägg snart!

Ha det bra så länge!  <3


Tur i kärlek!

Idag har allt varit bra i skolan! Vi började med ett nytt tema, som heter "Tur i kärlek" och jag var väldigt negativ i början när jag hörde att vi ska spela in en film, men det ska bli jättekul!! :D Vi fick välja grupper själva och jag valde så klart mina vänner! :D Vi har kommit på vad vår film ska handla om och den kommer förhoppningsvis att bli jättebra, men jag ska ha huvudrollen. ;O Vet inte riktigt hur jag ska klara det men det löser sig! Jag vill inte berätta vad den ska handla om, men blir den bra så kanske jag lägger ut den här på bloggen! Vi får se! ;) Som väl är har vi inga läxor tills imorgon så det kan nog bli en ganska soft kväll, men måste ändå börja plugga till svenska-provet!

Vi ses.. -.- <333

Vem är den stora miljöboven??



Var går gränsen till att vara en miljöbov? Jag tycker att snack om jordens undergång är väldigt intressant! Man kan sitta och prata om det i flera timmar och det är ett ämne som alla människor kan engagera sig i! Allt snack om att man ska ha etanolbil, åka mer kollektivt, cykla och gå mer gör mig galen! De två sista alternativen är ju bra för naturen och hälsan men har någon tänkt på vad som egentligen är mest miljöförstöring!?? Jag tycker helt klart att flygplanen är den största miljöboven som finns!! Flygplanen släpper ut jättemycket avgaser på varje resa! Det är hur enkelt som helst att titta upp på himlen och se hur full den är av vita avgas-streck! Hur bra är det? Etanolbilen är inte heller så bra som alla tror! För att man ska kunna få fram etanolen måste man skära ner på regnskogen och då försvinner tusentals olika djurarter, så vilket är bäst? Se på när jorden sakta går under? eller dra ner på flygresor? Jag tycker det är ett väldit enkelt beslut, men det verkar ju inte som om någon har kommit på den än! :O Måste man åka utomlands så ofta som alla gör? Kan man inte lika gärna vara hemma och ha det mysigt. Jag säger inte att man ska sluta göra semesterresor men kan man inte göra det här hemma i Sverige? Måste man alltid boka första bästa plan till Thailand!?Jag har aldrig åkt flygplan och jag skulle gärna prova, men som det ser ut nu trivs jag med att åka runt i vackra Sverige på somrarna! :) Dessutom gör utomlandsresor att familjers ekonomi lätt går åt pipsvängen, så jag tycker gott att man kan fortsätta köra bil med bensin och skära ner på många flygresor istället!!!

<33 Snälla, ni som läser detta inlägg, kommentera gärna vad NI tycker!! :D

Malmö och 15-årsfest!

Igår var jag först i Malmö för att pappa skulle köpa nya sommardäck! :P Mamma och jag gick på stan och hade det mycket trevligt! :D Hittade en klänning på New Yorker som var jättesöt! Den kostade 269kr. Men det var den värld! ;)

Festdags!! Kl: 19.00 hade Hanna sin 15 årsfest och det var jättetrevligt! :) Först åt vi pizza och sen sjöng vi Sing Star (ungefär hela kvällen). Det var jättekul och jag är mycket imponerad av David som vann låt efter låt och det kunde vara en tjejlåt som en killlåt. Han vann ändå! Mest imponerande var när han skulle sjunga 9 to 5 med Dolly Parton. Han satte sig på en stol bredvid tv:n och bara sjöng. Han prickade alla toner och var med på alla tonhöjningar i låten. Vi andra som inte sjöng satt i soffan och skrattade! Helt sjukt!! Att han bara klarar av det! ;O  Även jag var uppe och sjöng några låtar! Jag debuterade med Alice Cooper - "Poison"! Som är en av mina favoriter! :) Jag mötte David och han vann med högst 250 poäng! Malin M & jag skulle prova på Blondies låt "Atomic". Det slutade med att båda stod och skrek ut de långa tonerna! xD När jag inte stod och sjöng satt jag och pratade lite med de andra som var där! :D

Tack för en underbar kväll! :D  <33


Malin M o Malin P sjunger Alice Cooper - Poison! ;)


Födelsedagbarnet rockar loss till Alice Cooper! :)


Det gick även lite vilt till när David kom in och lekte "Snuten i Hollywood! Som väl är var det bara en leksakspistol, Sorry men kunde inte fixa upplösningen bättre! ;)

Autografjakt! :D


Tog denna sommarbild idag på rasten när vi hade slöjd på Saltö! :)

Idag var det bara bra i skolan. Vi började med att ha SO och skriftligt läxförhör om religon och jag tyckte det gick bra! :) Inget annat speciellt förrutom lunch på Donken och träslöjd! :D Träslöjden var rolig och jag har kommit väldigt långt på min pall! :D Den kommer att bli jättefin! Det är faktiskt jättekul att vara ensam tjej på den och vi skämtar väldigt mycket!

Ikväll var det autografjakt när "Big comedy" skulle uppträda på Konserthuset i Karlskrona. Det var 7 kända komiker, Petra Mede, Henrik Schyffert, Johan Rheborg, David Batra, Johan Glans, Lennie Norman och Peter Wahlbeck.. Jag träffade alla så nu har jag ytterliggare 7 stycken i min samling. Alla 7 var jättetrevliga och dem verkade ha väldigt kul åt min autografpenna!! ;P


Visst är den snygg!?? ;P

Grattis Hanna på 15 årsdagen!! :D <33

En soft dag!!

Idag har det bara varit en lugn och skön dag! :) Sov till halv tio och tittade på tv. 
Sedan gjorde jag flexen som var att läsa olika texter inom ämnet religon och svara på några frågor. Förmodligen kommer vi ha ett läxförhör på det imorgon! ;( När jag var klar med den satte jag mig och gick igenom ordklasserna i svenska, som vi måste öva på efterosm vi har prov om två veckor! Jag tittade sen på "Rent hus" och det är ganska äckligt att se hur skitigt folk har det hemma!! ;O

Tyvärr kan jag inte umgås med Sofia ikväll eftersom hon känner síg sjuk! :( Jag får ta en myskväll med mig själv i soffan och med en bra bok och tv:n.

<33 Emma Nenzén

Tillbaka från påsklovet!

Idag började skolan igen. Vi började med ett lugnt klassråd och vi kom väl inte direkt fram till några nya saker. Vi diskuterade ganska mycket om att Galären har blivit utsedd till en av Sveriges skitigaste skolor på just toaletterna.  Jag tycker dem är ganska äckliga och skitiga. De är smutsiga, lamporna hänger utan lamphållare, dörrarna är snea så att man knappt kan stänga dem och vissa elever har slängt upp fuktiga pappersbollar i taket och jag tror de har gjort så att de börjat mögla!? :S Men jag är inte säker. Även på tredje våningen har det börjat mögla och det är inte direkt trevligt att vara där uppe när man vet att man andas in mögeldofter. :O
Annars har dagen varit bra och ganska lugn! På NO:n fick vi tillbaka vår distans läxa om framtidens design och funktion och jag hade MVG- och det känns jättekul! :D

På konfimationen pratade vi om döden och det är väl inte de roligaste ämnet direkt, men det är något man borde diskutera lite oftare!!

<33 Emma Nenzén

Shopping i Växjö!

I torsdags var jag i Växjö med mamma, Felicia och Kerstin! Det var mycket trevligt och det blev lite saker inköpta! :) Två böcker, ett par urgulliga skor som jag köpte på Indiska för 149 kronor.

(det kommer en bild!!! )

Igår hände inget speciellt. Mamma fick ett par superfina öronhängen av pappa och jag ska erkänna att jag blev lite avundsjuk på dem.. :D Jag insåg att vi hade Disney Chanel för något erbjudande så det blev mycket mys framför tv:n!! :D

Idag har jag bara tagit det lugnt. Jag har hängt vid datorn, tittat på tv och räknat matte. Eftersom vår "lärare" Viktor tycker att vi i grupp 2 är lite efter i matten, så vet vi ju inte om det kommer komma ett oförberett prov så jag vill vara på den säkra sidan. Jag blev också väldigt glad när jag fick mitt påskägg av pappa och de var ett par öronhängen som mammas men i silver. :D:D Sedan var vi nere och fikade hos min farbror och i eftermiddags åt vi hos mormor. ;) Jag hoppas att alla har haft en trevlig påskafton! :D

SM-Guld till Färjestad BK!!!! :D

I år var det Färjestad som är Sveriges bästa hockeylag och jag tycker dem har gjort en grymt bra säsong och jag är jätteglad att det inte var HV71 som tog hem guldet!! Dem kan gott glädja säg åt andra platsen!!!!! ;)

Detta var Färjestads 8:e SM-Guld och det var även Jörgen Jönssons sista match i hockeykarriären och jag tycker inte man kan avsluta den på ett bättre sätt! :) Det är mycket härligt att Färjestad vann men man är ändå ett KHK-fan så den avslutande meningen blir återigen...

... Det är vi som är KHK!!!!  :D:D:D:D:D    Grattis Färjestad!!!! :D

Vårkänsla idag!!


Nu känns det verkligen som att våren och sommaren är på väg!! :) Det är nästan 13 grader varmt och det blåser inte så mycket! Sofia är här idag och vi har precis varit ute i det härliga vädret! Det håller på att flytta in någon familj i huset ovanför oss och det känns lite spännande! ;)

<33

Vernisage

Hej alla glada läsare! :) Idag hade vi vernisage av hemmaveckan! Alla skulle visa sina grejer som de har gjort under denna hemmavecka! Vi i bakteamet behövde ju inte visa upp någonting utan vi satt bara och lyssnade på banden som spelade live-musik och vi tittade på filmer!! Vissa grupper var jättebra och andra sämre! Jag gillade speciellt Pokémonfilmen som var gjord av "Fjårtizz Productionz" som bestog av mina polare Amandaz och Karanz m.fl!! ;D Pokémonfilmen var bäst, tyvärr hade en sämre filmgrupp varit innan så att alla personer hade lämnat lokalen! ;) Hemmaveckan 2009 tycker jag har varit väldigt rolig och mysig! I köket där vi har arbetat har det varit mycket skratt och tårar. Nästa vecka är det trots allt påsklov och det ska bli jättekul!! :) Det enda som jag vet att jag ska göra är att jag ska ha kalas och då ska mina tuffa brudar komma! ;)

Ikväll blir det bara slapp och ta det lugnt! Vi hörs!! <33

Bjussar på en sommarbild med mig och Sofia när vi var på Näset 2008! ;)


Nybro Vikings.. :(

Nu är tyvärr säsongen över för Nybro Vikings!! :( Nybro förlorade idag matchen mot Tingsryd med 2-3. Detta tycker jag är jättetråkigt pga att det bara är två matcher kvar och Nybro ligger 8 poäng efter ledande laget Örebro!  Det enda positiva är att "...det e vi som är KHK!" kommer att få möta dem till hösten!! :) Det har ju varit en dröm men det är ändå inte roligt att Nybro går ner i division 1.. :( Det hade varit roligare att fått möta Nybro i HockeyAllsvenskan:))

Lycka till! <3

Sverige - Schweiz 4-3 tack vare Omarks grymma straff!

Igår var det hockey i Telenor Arena. Det var inte vilken match som helst utan en landskamp mellan Sverige-Schweiz! Jag tycker inte att det var någon lysande match, men halva laget var inte med pga att Hv71 och Färjestad BK inte är klara med sina säsonger! ;) När det stod en minut kvar ledde Schweiz med 2-3 och förlusten kändes nära! Men när det var cirka 15 sekunder kvar så gjorde Sverige mål och matchen slutade 3-3! Det blev 5 minuters förlängning men inget av lagen gjorde mål! Matchen skulle avgöras på straffar. Linus Omark var först ut att skjuta Sveriges första straff och det gjorde han,och som han gjorde det!!!.  Omark lurade ner målvakten och lyfte därefter pucken i en båge över honom i MÅÅÅL! Jag har aldrig sett något så snyggt mål! :D
Det blev inga fler satta straffar varken för Schweiz och Sverige och Sverige vann med 4-3! Omarks straff var grymt snygg och man pratade redan efter matchen om den är snyggare än "Foppas"  från 1994!!

Kul att vara på plats när det händer ett nytt klassiskt MÅÅÅL!!

Här är några bilder från matchen!!





RSS 2.0